Paalbergweg 2-4 Amsterdam

Renovatie Paalbergweg 2-4 te Amsterdam in opdracht van DutchRE. Tegelijkertijd verlagen van energielabel van G naar A.
Om dit te realiseren is onder meer het gehele pand voorzien van nieuwe wandgoten en energiezuinige led verlichting inclusief daglichtregeling die wordt geschakeld middels bewegingsmelders. Voor de warmteopwekking is een gasabsorptiewarmtepomp bijgeplaatst. Bestaande luchtbehandelingskasten zijn voorzien van EC motoren die modulerend kunnen worden aangestuurd. Tevens zijn in deze drie kasten twincoil warmteterugwinningsbatterijen geplaatst en is de stoombevochtiging verwijderd.

Het volledige gebouw is voorzien van een nieuw 4-pijps leidingsysteem ten behoeve van koeling en verwarming door fancoil-units. De bestaande wandinductie units zijn komen te vervallen. De complete regeltechniek is vervangen door HCS-regeltechniek. Hiermee zijn alle fancoil-units apart regelbaar.

Alle luchtkanalen zijn vervangen. Voor het nieuw gebouwde atrium is een nieuwe luchtbehandelingskast geplaatst en is er vloerverwarming gelegd. Voor de nieuwe keuken is een geurfilterkast met actieve koolfilters geplaatst die de afzuiging verzorgd en geuren uit de afgezogen lucht filtert voordat het naar buiten wordt geblazen.